LUCIA är en både underhållande och allvarlig roman om vänskap, kärlek och kamp; om villkoren att vara människa. En gripande berättelse där olika livsöden flätas samman under en kort händelserik vintervecka.
Vi får följa med på en odyssé genom sjukvårdens skrymslen och spelet bakom kulisserna; från cheferna på högsta våningen till bårhuset nere i kulverten.
Med deviser som "inget hinder är så stort att det inte kan förbises" driver Lars sitt privata korståg mot maktfullkomlighet och ignorans. Han slits mellan sina roller som läkare, chef, pappa och kärleksfull älskare.
Om författaren:
Anders är läkare sedan 40 år med ett stort intresse för kultur, musik, ekologi, sociala mönster och inte minst människors samspel, hur vi uppför oss mot varandra och våra roller. Det är med stor erfarenhet och många nypor visdom som han snickrat ihop sin debutroman.
Romanen utspelar sig på 90-talet, när det begav sig var det ganska tufft men så här i backspegeln kan man tycka att det var lite mjukare, vänligare och inte så bekymmersamt.
LUCIA är en god läsupplevelse. Den är skriven som flera kortare eller längre historier vilka länkar sig med varandra. Romanen löper på som i realtid dygnet runt, veckan fram till Luciahelgen.
Navet som allt rör sig kring är dels Lars familj där barnens mamma förhoppningsvis väntas hem när som helst, deras luttrade granne, Lars kollegor och alla andra människor inom sjukvården samt Lars omaka vänner. Vi möter så väl dråpliga situationer som eftertänksamma frågor om livet.
Välkomna till Bergland, historien kan börja ...